Uitslag (NK) open water Scheerwolde

Zaterdag 28 juni hebben Mark en Sandra Schellekens meegedaan aan een open water wedstrijd in Scheerwolde (Noord-Overijssel).

Mark startte als eerste, en wel op de 1000 meter schoolslag voor junioren. Al snel vormde zich een groepje van drie junioren, waaronder Mark. Hij zwom een tactische race en liet ongeveer tweederde van de race de concurrentie het kopwerk doen. Daarna kon hij wegzwemmen van de andere twee en finishte met 16 seconden voorsprong als eerste. Zijn eindtijd van 16.19.05 was vier seconden sneller dan zijn toptijd van vorig jaar. Met deze overwinning heeft Mark goede zaken gedaan voor het landelijke klassement, want in totaal moet daarvoor vijf kilometer gezwommen.

Daarna stond voor Sandra de 10kilometer op het programma. Dit nummer telde mee als NK, wat als gevolg had dat er ook verschillende toppers aan de start verschenen, waaronder PSV-zwemster Linsy Heister, die eerder dit jaar al vierde werd bij de WK 25 kilometer. Sandra ging rustig van start en zwom ongeveer 40 minuten over het eerste rondje van 2,5 kilometer. Het volgende rondje ging in 44 minuten, waarna het de vijfde baan wat sneller ging. Ze moest dit echter bekopen met een slechte zesde baan, waardoor ze ongeveer 47 minuten nodig had voor de derde 2,5 kilometer. De slotronde ging weer in 44 minuten, waardoor ze uitkwam op een eindtijd van 2.58.12.04, goed voor de 10e plaats. Sandra was vorig jaar ruim sneller, maar toen zwom ze de 10kilometer pas eind augustus en had ze er al veel meer open water kilometers opzitten.

Foto's

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'